Aeroporturile de la Berlin anulează aproape toate zborurile

Începând de vineri o grevă a personalului de la sol a paralizat total traficul aerian ce trece prin aeroportul de la Berlin. Faptul că nici în weekend nu a existat nici un fel de acord a provocat anularea a sute de legături. Primarul în funcție este de asemenea afectat.

Datorită unei greve a personalului de la sol de pe aeroporturile Tegel și Schönefeld au fost anulate aproape toate zborurile care aterizează sau decolează luni de la Berlin. Sindicatul Verdi a chemat fix 2000 de angajați să facă grevă de luni dimineața de la ora 4 până marți dimineața de la ora 5.

448 de zboruri din Tegel și 194 de zboruri din Schönefeld au fost anulate ca măsură de prudență, spune un purtător de cuvânt al companiei aeroportului din Berlin Brandenburg. Ar putea ca numărul zborurilor anulate să crească. Compania cere tuturor pasagerilor să se intereseze înainte de începerea călătoriei la compania aeriană cu privire la starea actuală a zborurilor. Grevele au afectat și călătoria de trei zile la Moscova a premierului landului Berlin, Michael Müller. Senatul a trebuit să organizeze zboruri de înlocuire pe la Dresda.

Vineri au început să fie anulate sute de zboruri de la Tegel și Schönefeld. Renunțarea la muncă a afectat și numeroși vizitatori care au dorit să viziteze bursa de turism ITB din capitală, care a avut loc în acest sfârșit de săptămână. Cum s-a întâmplat și în cazul altor greve, anumite companii aeriene au continuat să efectueze anumite zboruri, de pe alte aeroporturi precum cele de la Dresda sau Leipzig, care au preluat până la 25 de aterizări programte inițial pentru Berlin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berliner-Flughaefen-streichen-fast-alle-Fluege-article19742515.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =