Aeroporturile de la Berlin anunță un număr record de vizitatori

img_0143

Aeroporturile de la Berlin înregistrează în acest an un adevărat val de pasageri. În Tegel și Schönefeld numărul total de pasageri a depășit 30 de milioane de călători. Doar că aeroporturile trebuie acum să facă față acestui val.

Marele aeroport central german, BER, nu este nici acum finalizat și continuă să fie amânat, astfel că restul aeroporturilor din capitala germană nu se pot plânge de lipsă de pasageri. Niciodată capitala germană nu a beneficiat de atât de mulți pasageri. Anul acesta din aeroporturile germane de la Tegel și Schönefeld au decolat peste 30 de milioane de oameni. Acest prag a fost depășit duminica trecută, spune un purtător de cuvânt al aeroportului.

Creșterea s-a accelerat în continuare în 2016, pentru că, companii aeriene precum Ryanair sau Easyjet deservesc tot mai mulți clienți pe Schönefeld. Acest lucru se datorează în special faptului că operatorii low-cost oferă legături din Berlin spre tot mai multe destinații europene la prețuri fără concurență. Urmările creșterii traficului sunt observate și de Consiliul de Supraveghere, care va veni vineri la Tegel.

Din ianuarie și până în octombrie numărul pasagerilor deserviți de aeroporturile de la Berlin a crescut cu 11,7% peste nivelul anului precedent. Pe întregul an este posibil să se depășească pragul de 32 de milioane de pasageri. În urmă cu zece ani se vorbea despre 18,5 milioane de pasageri. Renovarea începută atunci este gândită pentru 27 de milioane de pasageri. De aceea terminalul învecinat de la Schönefeld trebuie să rămână operațional după deschidere, însă el este prevăzut deocamdată spre a fi folosit ca aeroport guvernamental.

Planul prevede construcția unui terminal provizoriu, pe care guvernul să îl utilizeze. Dacă noul aeroport central al capitalei germane va fi extins și dacă terminalul destinat guvernului va fi finalizat, acolo vor fi deserviți pasageri corporativi.

http://www.n-tv.de/reise/Berliner-Flughaefen-melden-Rekord-Gaestezahl-article19236091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 11