afacere africana

kenia

Afacere de miliarde în Africa
Linia de cale ferată între Mombasa și Nairobi are peste 600 de km lungime. Aceasta datează încă din perioada colonială. O nouă linie de cale ferată va fi construită acum. Contractul de multe miliarde de euro merge în China, iar acesta reprezintă doar începutul.

Companiile chineze au luat un contract important pentru construcția unei linii de cale ferată pe teritoriul republicii Kenya, din Africa de Est. Contractul semnat pentru acest proiect implică un volum de 3,8 miliarde de dolari (aproximativ 2,8 miliarde de euro). Într-o primă etapă aceasta se va desfășura pe o perioadă de trei ani și jumătate, fiind moșteniți peste 600 de kilometri de linie ferată din perioada colonială britanică între orașul-port Mombasa și capitala țării, Nairobi, ce urmează să fie renovați. De asemenea, sunt planificate secțiuni suplimentare către Uganda, Rwanda, Burundi și Sudanul de Sud.

În contextul acestui acord, Exim Bank China va plăti 90% din costuri, restul de 10% vor sosi din Kenya. Construcția este programată să înceapă în octombrie. Partener central al contractului este compania de construcții China Communications.

Contractul a fost semnat la Nairobi unde au participat șefii de stat din Kenya, Uganda, Rwanda și Sudanul de Sud, Uhuru Kenyatta , Yoweri Museveni , Paul Kagame și Salva Kiir. Premierul chinez Li Keqiang a vorbit despre “o cooperare pe picior de egalitate” și o situație de câștig pentru ambele părți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-angelt-sich-Milliardendeal-in-Afrika-article12810676.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4