Afacerea de bază Yahoo merge către Verizon

Yahoo-hatte-sich-zum-Verkauf-gestellt

În următoarele zile bănuielile insiderilor ar putea deveni oficiale: Verizon va prelua afacerile de bază ale Yahoo. Este însă neclar câți bani vor fi implicați în această afacere.

Yahoo dorește, potrivit informațiilor din interiorul companiei, să își vândă afacerea de bază către concernul american de telecomunicații, Verizon. Verizon pare să fie cel mai potrivit cumpărător, negocierile mai durează însă, spun persoane apropiate situației. Rămâne în continuare neclar cât de mult ar fi oferit Verizon în runda finală a licitației. Analiștii au estimat valoarea diviziei Yahoo de internet și e-mail la între șase și opt miliarde de dolari.

Nici una din cele două companii nu a putut fi contactată pentru a oferi informații pe marginea acestui subiect. Bloomberg a raportat anterior despre o posibilă tranzacție între Yahoo și Verizon.

Concernul internet se zbate de multă vreme cu afaceri tot mai slabe în domeniile de căutare și publicitate și vrea să se despartă de acestea. Yahoo nu mai are posibilitatea să concureze pe cont propriu cu giganți precum Google sau Facebook.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Yahoo-Kerngeschaeft-geht-wohl-an-Verizon-article18255501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 30