Afacerea nucleară din Cumbria a trecut la următorul pas

_75939171_sanmensite-december2013

Afacerea nucleară din Cumbria a trecut la următorul pas
Planurile de a construi cel mai mare proiect nuclear din Europa în Cumbria au trecut la un nou nivel după ce Toshiba și GDF Suez au semnat un acord pentru a dezvolta afacerea. Gigantul japonez de inginerie va avea o participatie de 60% în Nugen, fuziunea creată pentru a dezvolta centrala, cu compania energetică franceză care va avea o participatie de 40%. Planurile includ trei reactoare in Moorside, lângă Sellafield.

Deciziile de investiții finale trebuie să se facă în aproximativ patru ani, potrivit Nugen.
“Noul proiect nuclear din Moorside va genera cel puțin 10 miliarde de lire sterline în investiții și este de așteptat să creeze până la 21.000 de locuri de muncă, oferind în același timp, o sursă sigură de energie, emisii reduse de carbon, pentru mai mult de șase milioane de case”, a declarat ministrul energiei Michael Fallon. Detaliile cu privire la desfăsurarea planului vor fi făcute publice, dar rămân întrebări cu privire la modul în care va fi finanțat proiectul.
Comisia Europeană investighează în prezent dacă sprijinul guvernamental pentru noua centrală nucleară, de 16 miliarde lire sterline Hinkley Point din Somerset încalcă normele UE.

Cele trei reactoare Westinghouse planificate pentru Moorside ar avea o putere combinată de 3,4 gigawati. Nugen spune că ar fi în măsură să furnizeze aproape 7% din necesarul de electricitate din Marea Britanie. Constuirea fiecărei reactoare se va face în patru ani.
http://www.bbc.com/news/business-28090612

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 61