Afacerea secolului: patronul și co-fondatorul Twitter, va oferi o treime din acțiunile sale angajaților companiei, în valoare de 200 milioane de dolari

Snapshot 2015-10-24 00-32-02

Directorul general al Twitter, Jack Dorsey, împarte angajaţilor o treime din acţiunile proprii la companie, în valoare de aproape 200 de milioane de dolari, explicând pe reţeaua de socializare că vrea să reinvestească direct în oameni, relatează MarketWatch.

Anunţul are loc la mai puţin de două săptămâni după ce compania a concediat 336 de angajaţi, respectiv 8% din forţa de muncă totală, pentru a se concentra pe serviciile principale.

Acţiunile Twitter au scăzut joi cu aproape 0,5%, încheind şedinţa la 29,16 dolari pe unitate, ceea ce înseamnă că titlurile la care renunţă Dorsey, reprezentând 1% din companie, valorează circa 198 de milioane de dolari.

Gestul făcut de Dorsey nu se întâmplă foarte des în lumea corporatistă.

Presa a relatat în vară că, într-un gest rar întâlnit, directorul general al companiei HealthStream, Bobby Frist, a cedat acţiuni în valoare de 1,5 milioane de dolari în favoarea a circa 600 de angajaţi.

Investitorii de pe Wall Street şi-au pierdut o parte din încrederea în Twitter, ale cărei acţiuni au scăzut cu 18% în acest an. La începutul acestei săptămâni, Morgan Stanley a redus recomandarea pentru titlurile Twitter la nivelul de vânzare, din cauza îngrijorării legale de ritmul de creştere a numărului de utilizatori.

Dorsey, care a devenit în mod oficial director general în octombrie, a îngrijorat investitorii în vară, cu rezultate sub aşteptări în trimestrul al doilea şi comentarii că este nemulţumit de creşterea numărului de utilizatori.

Twitter va raporta rezultatele pentru trimestrul al treilea săptămâna viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27