AFACERI CU TANCURI GERMANE

Militrfahrzeug Fuchs

Afaceri profitabile cu tancuri
Aproape 1000 de blindate va construi grupul de apărare Rheinmetall pentru Algeria, față de care guvernul federal german nu are nici o obiecție. Investitorii au reacționat mulțumiți, iar acțiunile Rheinmetall au crescut corespunzător.

Valorile mobiliare ale companiei de apărare Rheinmetall au crescut semnificativ după ce s-a raportat o afacere de mai multe miliarde de euro prinvind livrarea de tancuri către Algeria. Acțiunile companiei din Düsseldorf au crescut miercuri cu peste 3%.

Potrivit informațiilor din presa germană, grupul este pe punctul de a semna un contract de 2,7 miliarde de euro pentru furnizarea a 980 de tancuri Fuchs către Algeria. În fiecare an vor fi fabricate 120 de vehicule militare într-o fabrică specială din apropiere de Aim Smara, în partea de nord a țării.

Rheinmetall a declarat într-o primă reacție că raportul nici nu confirmă, nici nu neagă informația. Guvernul federal nu vede aparent nici un motiv pentru a lus măsuri împotriva afacerii. Cancelarul german Angela Merkel (CDU) a subliniat rolul deosebit pe care Algeria îl are în lupta împotriva terorismului. Țara nord-africană este un partener important al Occidentului împotriva organizațiilor teroriste precum Al-Qaeda.

În cazul în care situația de securitate din Algeria nu se modifică, licențele de export rămân valabile, spun surse guvernamentale. Autoritățile din Algeria au fost stabile, iar acest stat bogat în petrol nu dă semne  de risc pentru un război civil.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/waffendeal-mit-algerien-befluegelt-aktienkurs-von-rheinmetall-a-975935.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21