Afaceri de miliarde cu cannabis

RTR4SE5S

Biscuiți, băuturi sau loțiuni. În Statele Unite ale Americii afacerile cu produse pe bază de marijuana sunt în floare. În timp ce industria atrage tot mai mulți investitori celebri, aceasta rămâne însă ilegală la nivel federal. Însă statele federale câștigă deja mulți bani din aceste afaceri.

Fiecare prăjitură de tip brownie conține 40 de miligrame din îmbătătorul ingredient activ al cannabis-ului, THC-ul, iar această cantitate ar trebui să ajungă pentru a satisface chiar și fumătorii cu experiență. Prăjitura este vândută în deplină legalitate la prețul de 12,5 dolari bucata, printre altele în Globe Farmacy din Arizona.

În SUA afacerile cu marijuana înfloresc. 23 din cele 50 de state federale americane au permis între timp vânzarea unor astfel de produse, în mare parte dacă acestea sunt destinate consumului medical. Piața crește rapid, iar anul trecut vânzările au crescut potrivit casei de analiză Arcview Market Research de la 4,6 la 5,4 miliarde de dolari. O parte semnificativă a veniturilor nu sunt obținute din vânzarea plantei propriu-zise ci din produsele pe bază de marijuana.

Articolele pe bază de marijuana variază de la produse de tip patiserie la băuturi, tincturi, loțiuni sau pastile relaxante. Industria creativă are de asemenea în ofertă mijloace de potolire sau produse care creează apetit, ambele destinate uzului animal. Nu se știe când acest boom se va opri. Cercetătorii de piață de la Arcview a estimat faptul că veniturile anuale ale industriei au crescut în anul 2016 la 6,7 miliarde de dolari. În anul 2020 vânzările vor atinge valoarea de 21,8 miliarde de dolari.

Canalul american MSNBC prezintă o serie de astfel de start-up-uri în serialul de Reality TV, “Pot Barons of Colorado”. O poveste de succes printre afacerile prezentate este firma Medicine Man a fraților Andy și Pete Williams, care s-au dezvoltat pentru a deveni un nume greu în această industrie, prin două filiale în Denver și orașul Aurora.

La finalul anului 2015 compania de consultanță Medicine Man Technologies a obținut aprobarea autorităților de supraveghere financiară pentru a emite acțiuni sub simbolul MDCL. O listare publică la bursă nu este deocamdată planificată, hârtiile vor fi ofertate doar către anumiți investitori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Marihuana-Markt-waechst-rasant-article16998296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 14