AFACERI IRAN RUSIA

  • RTR3J4H2Rusia și Iran fac afaceri

Afectat de sancțiuni internaționale, Iranul va putea aparent în viitorul apropiat să exporte în mod semnificativ mai mult petrol. Rusia vrea să preia materia primă de la iranieni în schimbul altor produse. Tranzacția ar putea fi un acord de testare, spre disperarea Statelor Unite.

 

Au fost planificate acorduri ruso-iraniene cu un volum total de 20 de miliarde de dolari, ce se pare că prind acum contur. Guvernul de la Moscova a pregătit toate documentele, conform informațiilor Reuters citate de un informator. Se mai aștepată doar prețul care ar urma să fie fixat pentru petrolul iranian, ce va fi schimbat pentru echipamente și bunuri din Rusia. Printre materiile cuprinse în acord, metale și produse alimentare, dar fără echipamente militare.

 

Pe partea iraniană informația a fost confirmată de două persoane, inclusiv volumul investițiilor, de 20 de miliarde de dolari. Iranul ar urma, în consecință, să exporte în următorii 2-3 ani aproximativ 500.000 de barili de petrol pe zi. Se vorbește în prezent de fixarea unui preț cu câțiva dolari sub prețul de piață. Planul va permite republicii islamice să își crească exporturile de petrol, în ciuda sancțiunilor internaționale.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-und-Iran-schmieden-Oel-Deal-article12590686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18