Afaceri mari cu încălțăminte rară

imago71958736h

Agitația din jurul articolelor limitate de încălțăminte este gigantică: sute de oameni stau peste noapte pentru a prinde o pereche sau plătesc 1200 de dolari pentru o pereche de pantofi, ori 55 de dolari pentru un tricou. Chiar și giganții din industrie profită de acest lucru.

Cultura “Sneakerhead” există deja de decenii. Dar acum fenomenul a evoluat de la un grup modest de fani care s-a format în jurul unor mărci precum Air Jordan sau Converse Chuck Taylor, la stadiul de piață cu valoare de miliarde de dolari. Streetwear, în special comerțul cu colecții limitate, este un fenomen obscur care s-a transformat într-o obsesie comercială, de care vor să profite și numele cu tradiție precum Nike sau Adidas. Pe bursa online pantofii sport sunt comercializați precum hârtiile de valoare de pe bursele de valori.

Întâlnire locală în Lower Manhattan: este o seara fierbinte de vară, dar scaunele de plajă de pe Broadway parcă nu se potrivesc în peisaj. În fața clădirilor șic cu logo-ul Nike la fereastră s-a format un grup de câteva persoane pe trotuar. Nu sunt oameni fărp adăpost, aici își petrec nopțile împătimiții articolelor de modă și își creează un avanpost pentru a fi primii care să pună mâna pe noua colecție de tricouri.

În lumea Sneakerheads, astfel de imagini nu sunt ieșite din comun. Orlando, care a ajuns printre primii și s-a poziționat la coadă pe o poziție foarte avantajoasă, spune că așa se fac afacerile. Împreună cu amicul său Raymond, tânărul în vârstă de 17 ani a călătorit tot drumul din Bronx și până în fața magazinului cu scaunele în mână. Iar acum trebuie să reziste până dimineață.

Atunci cei de la Nike și marca underground Kith deschid aici un nou magazin de articole Streetwear. La premieră nu vor exista doar încălțăminte rară cu prețuri ce pot ajunge și la 1195 de dolari, ci și articole textile, precum tricouri în ediție limitată de 100 de bucăți, cu cost de 55 de dolari. Aceste prețuri și cantități limitate atrage scena volk precum un magnet.

Când se va deschide, în jurul orei 10:00 dimineața, coada va ajunge până la următorul bloc de locuințe. Unul din angajații magazinului estimează că au sosit la fața locului între 250 și 300 de persoane. Mulțimea este atât de agitată încât va fi nevoie de forțe de ordine pentru a-i ține sub control. Pietonilor care trec prin zonă nu le vine să creadă ce văd.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Vom-grossen-Geschaeft-mit-seltenen-Schuhen-article18418161.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 30 =