AFACERI SI STUDENTI

5 idei de afaceri pentru studenți

1721-12042616461471Pentru mulți studenți și părinți taxele universităților sunt prea mari și este greu să ți pasul cu aceste cheltuieli. Bineînțeles că știm cu toții câteva soluții, cum ar fi part-time job-urile, ajutoarele financiare, înrolarea în armată, bursele, etc.

Prea puțini însă iau în considerare începerea unui mic business pe timpul studenției, cum au făcut celebrii Bill Gates sau Mark Zuckerberg. Multe afaceri nu au nevoie de angajați sau operațiuni complexe. Identifică un produs sau serviciu pentru care oamenii ar plăti bani și gata. Un alt avantaj pentru cei care studiază cursuri de business, este că ai ocazia să pui în practică ceea ce înveți, imediat.

Veți găsi mai jos cinci idei pe care puteți să le folosiți pentru a vă asigura un venit pe perioada studenției, plus experiență de antreprenor.

  • Poate poți dezvolta un business în funcție de pasiunile pe care le ai, cum ar fi de exemplu fotografia. Dacă ai talent și un aparat care să facă poze calitative, poți să vinzi acest serviciu facând ceva ce îți face plăcere.
  • Oferă meditații. Dacă ai o materie la care ai fost foarte bun în liceu, poți să oferi meditații liceenilor. Vei face bani, plus vei ajuta copii să performeze la școală.
  • Găseșete colegii care au bani, dar nu au prea mult timp sau chef să facă anumite activități, cum ar fi: cumpărături, curățenie, luarea de notițe, oferirea de meditații, etc.
  • Crează obiecte făcute de mână și vinde-le pe internet.
  • Oferă servicii localnicilor sau oamenilor de afaceri, cum ar fi: spălarea de mașini, plimbarea câinilor, amenajarea de peisaje, etc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 64 =