Afaceri suspecte cu ipoteci

The logo of HSBC bank is pictured at a branch office in Mexico City

Afaceri suspecte cu ipoteci
Un alt capitol al crizei financiare va fi finalizat. Banca HSBC va plăti în disputa privind valorile imobiliare peste 550 milioane de dolari către Autoritățile Statelor Unite ale Americii.

Cea mai mare bancă europeană HSBC e bună de plată în litigiul cu Statele Unite ale Americii privind hârtiile ipotecare. Grupul britanic a anunțat vineri că s-a ajuns la un acord privind suma de 550 de milioane de dolari (aproximativ 425 de milioane de euro) către autoritatea competentă din SUA, Agenția Federală de Finanțe.

Autoritatea a luat în vizor în 2011 un total de 18 bănci, care au vândut credite ipotecare Fannie Mac și Freedie Mac, case cu credite garantate de valori mobiliare. În plus față de graficul HSBC, alte bănci mari mai sunt incluse, printre care JP Morgan Chase și Goldman Sachs. Instituțiile financiare ar fi ascuns cât de grav au fost descoperite de aceste credite pentru locuințe. Lucrările au pierdut în timpul crizei financiare masiv din valoare. Fannie și Freddie au trebuit să fie salvate cu miliarde din banii contribuabililor.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/hsbc-zahlt-550-millionen-dollar-an-us-behoerde-a-991420.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 70