Afacerile Cloud aduc creștere pentru SAP

Das-Logo-des-Softwarekonzerns-SAP-in-WalldorfRezultatele complete pentru anul trecut nu sunt deocamdată disponibile. Dar SAP anunță deja anumite detalii, cum ar fi că propriile prognoze au fost depășite. Pentru anul în curs concernul este cu toate acestea mai sceptic.
Cel mai mare producător de software din Germania, SAP, a depășit obiectivele pe care însăși și le-a fixat pentru anul trecut, a anunțat concernul DAX.

Anul acesta afacerile cu cloud ar trebui să crească în continuare, iar pe alocuri chiar să atingă unele vârfuri de 33%. Rezultatul operațional este așteptat de companie să fie doar ușor peste cel din 2015, în total dinamica vânzărilor ar trebui să dispară.

SAP a generat un profit operațional în lunile dintre octombrie și decembrie de 1,7 miliarde de euro după 1,75 miliarde în aceeași perioadă a anului anterior. După standardele non-IFRS și ajustată în fața efectelor valutare, cifra este mai mare cu trei procente și atinge 2,28 miliarde de euro.

Chiar și în cazul vânzărilor trendul trimestrelor anterioare se păstrează. Astfel că afacerile cu cloud (non-IFRS) au înregistrat un plus ajustat valutar de 60%, pentru un total de 630 de milioane de euro. Afacerile cu cloud și software au adunat laolaltă 5,83 miliarde de euro, un plus ajustat valutar de 13%. Vânzările totale au crescut între timp, ajustate valutar, cu 11% la un total de 6,35 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cloud-Geschaeft-treibt-Wachstum-bei-SAP-article16746036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =