Afacerile cu Parisul, în primejdie

Mistral

Afacerile cu Parisul, în primejdie
Franța oferă nave de război către Rusia, tocmai în mijlocul crizei ucrainiene. Statele Unite ale Americii sunt extrem de revoltate și îngrijorate. Rusia ar fi, de asemenea, dacă francezii ar lăsa baltă această afacere deloc de neglijat. Încă nu este clar cum se va comporta Parisul.

Se prevede o furie puternică în afaceri. În mijlocul crizei din Ucraina și în ciuda amenințării cu sancțiuni mai aspre împotriva Moscovei, Franța păstrează ca fiind fermă o afacere de miliarde de dolari cu Rusia, pentru livrarea de armament. Două nave de război ale Mistral vrea guvernul socialist de la Paris să le dea rușilor. Mai presus de toate, SUA a pus presiune pe această afacere în vedere înghețării ei. Dar deja luni aproximativ 400 de soldați ruși sunt așteptați să participe la un antrenament cu privire la operarea mijlocului de transport.
În principiu, efectivele ruse vor ajunge luni, iar francezii sunt gata să îi primească, potrivit spuselor directorului general al șantierului naval STX din Saint-Nazaire, din vestul Franței. Acolo vor fi construite și elicopterele transportoare Vladivostok și Sevastopol, care ar urma să fie livrate Rusiei în luna octombrie a acestui an. Valoarea totală a contractului este de 1,2 miliarde de euro. 500 de locuri de muncă sunt dependente de acesta.

Dar pentru Franta, sunt mai multe în joc. Miza este credibilitatea și fiabilitatea industriei de apărare franceze, care lucrează în prezent cu multe contracte profitabile. Yves Boyer de la Fundația pentru Cercetare Strategică spune că dacă Franța nu își onorează cuvântul, cei care vor să cumpere echipament militar francez îi va întoarce spatele. Prin urmare, în opinia sa, o anulare a afacerii cu Rusia ar putea să aibe consecințe neprevăzute, spre exemplu pentru vânzarea planificată a 126 de avioane de luptă Rafale către India, produse de compania franceză Dassault Aviation.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ruestungsdeal-bringt-Paris-in-Bedraengnis-article13112236.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64