Afacerile cu pomi de Crăciun merg foarte bine

imago67753763h

În anul 2015 germanii au cumpărat 25 de milioane de pomi de Crăciun. În țările vecine ei au mai exportat încă un milion. Astfel că acest sector înregistrează venituri de milioane de euro.

Comerțul cu pomi de Crăciun este o afacere bună peste tot în Europa. În anul 2015 germanii au cumpărat 25 de milioane de brazi, molizi, pini și pomi Douglas. Mare parte din pomii de Crăciun care ajung în casele oamenilor din Germania provin de pe piața locală. Doar circa patru milioane de exemplare provin din Danemarca.

Pomii care cresc în Germania aduc bucurie și pentru oameni din țările vecine: aproape un milion de exemplare au fost vândute în anul 2015 în special în Elveția, Franța, Austria sau Polonia. Vânzările acestui sector adună circa 700 de milioane de euro. Circa 50.000 de angajați sezonieri și 100.000 de angajați cu normă întreagă se ocupă cu îngrijirea, recoltarea și vânzarea acestor pomi, care au o vârstă cuprinsă între opt și doisprezece ani.

Nordrhein-Westfalen este landul german cea mai mare suprafață populată cu pomi de Crăciun și anume 18.000 de hectare. Doar în Sauerland, unul din micile landuri germane, există peste 12.500 de hectare, arată estimările. Împreună cu Schleswig-Holstein și Niedersachsen acolo se produc circa două treimi din toți pomii germani de Crăciun. Doar cinci procente din pomii vânduți în ultimul an au provenit direct din pădure.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Geschaeft-mit-Weihnachtsbaeumen-boomt-article19345266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1