Afacerile din Panama costă milioane

imago-st-0818-21500001-60787959

Afacerile din Panama costă milioane

HSH Nordbank s-a pus de acord cu procuratura publică din Köln pentru plata unei amenzi de 22 de milioane de euro. Instituția financiară a recunoscut că ar fi sprijinit evaziunea fiscală prin intermediul unei filiale din Luxemburg.

HSH Nordbank va plăti, conform datelor insiderilor, o amendă de 22 de milioane de euro pentru că a fost găsită vinovată de evaziune fiscală prin intermediul unei filiale pe care o deține la Luxemburg. Banca regională s-a pus de acord în privința acestei sume cu procuratura publică de la Köln, spune instituția pentru agenția de știri Reuters.

Anterior și Suddeutsche Zeitung a raportat cu privire la acord. Filiala luxemburgheză a instituției a pus la dispoziția clienților bogați, potrivit informațiilor anchetatorilor, timp de ani de zile, firme fantomă din Panama și astfel i-a ajutat pe aceștia să ocolească taxe.

Consiliul de supraveghere al HSH urmează să fie informat la următoarea reuniune de pe data de 27 august cu privire la acord, spun insideri. Un purtător de cuvânt al băncii regionale, care aparține landurilor Hamburg și Schleswig-Holstein, a refuzat să comenteze informațiile. Aceasta se află în discuții pline de încredere cu procuratura de la Köln. Este vorba despre afaceri care au fost efectuate parțial în urmă cu zece ani de zile. Apoi în anul 2011 HSH s-a despărțit de afacerile sale cu clienți privați. La procuratură nu a existat disponibilitate pentru o declarație.

Mai multe bănci germane au fost luate în vizor de procuratura publică datorită unor astfel de afaceri dezvoltate prin intermediul unor relații cu Luxemburg. În luna iulie, HypoVereinsbank (HVB) a ajuns la un acord în acest sens asupra plății unei amenzi în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Împotriva Commerzbank, care în februarie a fost ținta uneia dintre cele mai mari razii efectuate vreodată, este în continuare anchetată, se arată într-un raport al Suddeutschen Zeitung. Cel puțin trei alte instituții sunt afectate, dintre care două bănci regionale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Panama-Geschaefte-kosten-Millionen-article15747116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 73 =