Afacerişti de top arestaţi în scandalul Petrobas

_83742358_83742357

Afacerişti de top arestaţi în scandalul Petrobas

Doi afacerişti de succes din Brazilia au fost arestați în cadrul unei anchete majore de corupție ce implică gigantul petrolier de stat Petrobras. Marcelo Odebrecht conduce grupul Odebrecht, cel mai mare conglomerat de constructii din America Latină. De asemenea, reținut este şi Otavio Azevedo, director la Andrade Gutierrez, o altă companie de top în constructii.

Anchetatorii susțin că firmele au plătit funcționarii corupți, în scopul de a obține contracte profitabile cu Petrobras. Scandalul a zguduit guvernarea Partidul Muncitorilor din Brazilia, politicieni de top fiind acuzați de luare de mită.

Odebrecht este una dintre firmele de construcții cele mai de succes din Brazilia, cu o prezență foarte mare în țări precum Angola si Mozambic.
Printre multe lucrări ale sale se numără stadionul Sao Paulo utilizat în deschiderea Cupei Mondiale de anul trecut.

Chiar luna trecută, președintele s-a mândrit cu faptul că firma sa nu a fost implicată în anchetele Petrobras. Dar astăzi Marcelo Odebrecht se află în custodia poliției.
Chiar înainte de scandalul Petrobras, Odebrecht a fost acuzat că beneficiază de relații strânse cu guvernul brazilian.

Odebrecht a fost numită de către foștii directori Petrobras drept una dintre companiile care ar fi plătit mită în schimbul contractelor cu firma de petrol, dar până acum firma nu a fost vizată de anchetatori. Scandalul de corupție a costat peste 16 miliarde de dolari Petrobras.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-33203790

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 11