AfD vrea pensii pentru toată lumea

in-der-schweiz-zahlen-alle

AfD vrea să se reorienteze după sistemul elvețian și să permită și celor care desfășoară activități independente și funcționarilor publici să contribuie la sistemul de pensii. Însă partidul nu are un concept real pentru o astfel de restructurare.

AfD vrea ca pe viitor să permită și funcționarilor publici și liber profesioniștilor să contribuie la sistemul de pensii și să majoreze contribuția pentru cei cu salarii mari. Se consideră că sistemul elvețian este unul plin de sens, oamenii care câștigă mai mult ar trebui să poată să contribuie mai mult la sistemul de pensii, spune președintele de partid, Frauke Petry într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

Acesta a mai adăugat că susține un nivel al pensiilor din care oricine să poată trăi și este dezamăgit că odată cu trecerea timpului tot mai puțini oameni contribuie la acest sistem.

Petry se distanțează astfel de proprile declarații din timpul verii, când a spus că este nevoie de reduceri suplimentare ale pensiilor. Directoarea de partid nu a dorit să ofere informații privind detalii ale conceptului AfD. Ea a spus că vrea doar să i se acorde mai mult timp pentru a putea să dea mai multe detalii legate de această temă. Programul de bază al AfD prevede doar precizarea ca numarul de copii și perioadele de contribuție să fie luate mai mult în considerare.

În Elveția toți cetățenii contribuie la fondul de pensii de stat începând cu vârsta de 20 de ani. Pentru angajatori contribuția minimă se ridică în prezent la 8,4% și nu prevede o limită superioară a contribuției. Jumătate din contribuție este achitată de angajator.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/was-wird-aus-der-rente/afd-will-auch-selbstaendige-und-beamte-zur-rentenkasse-bitten-14463011.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 57 =