Afecțiunile psihice sunt tot mai des întâlnite

Cifre noi ale Casei Germane de Asigurări de Sănătate din Sectorul Tehnic arată că afecțiunile psihice se află în topul listei cu afecțiuni. Acestea sunt responsabile între timp pentru jumătate din concediile medicale. În total însă casa de asigurări raportează mai puține zile de absență.

Starea sănătății din Germania a înregistrat o îmbunătățire pentru prima dată în ultimii zece ani, spun cei de la Casa Germană de Asigurări de Sănătate pentru Sectorul Tehnic (TK), pentru că numărul de zile de absență s-a redus. TK a înregistrat anul trecut o medie de 15,2 zile de absență pentru fiecare contribuabil. Ceea ce reprezintă o reducere de 0,2 zile față de 2015, anunță casa de asigurări. Acest lucru se referă la zile de incapacitate de muncă cu concediu medical plătit, de unde rezultă pentru 2016 o stare a sănătății de 4,18%. Anul precedent a fost 4,23%.

În medie 2,7 zile pe contribuabil au fost acordate pentru afecțiuni psihice. În anul 2006 nivelul era de 1,4 zile. Cifrele corespund unei creșteri de 86% în zece ani de zile. Femeile sunt predispuse spre astfel de afecțiuni, cu o medie de 3,4 zile pe an, în timp ce bărbații au lipsit 2,1 zile. Printre primele doisprezece diagnosticuri care cauzează cele mai multe zile de absență jumătate sunt de ordin psihic, printre care episoade de depresie (locul 3, cu o medie de 0,8 zile pe contribuabil), tulburări de stres și oboseală (locul 4 cu 0,5 zile) și tulburări de anxietate (locul 12 cu 0,2 zile).

După cum reiese din noul Raport al Sănătății pe anul 2017, în cazul contribuabililor au existat în total 5,77 milioane de incapacitate de muncă și 75 de milioane de zile de absență. Declinul zilelor de incapacitate a fost atribuit în 2016 duratei mai reduse a perioadelor de absenteism. Numărul cazurilor de incapacitate a crescut cu 0,2%. Persoanele angajate au cerut aproximativ la fel de mult concediu medical în 2016 ca și în 2015, dar perioadele de absență au fost în medie mai reduse.

Persoanele cu afecțiuni psihologice primesc de săptămâna aceasta acces mult mai facil la psihoterapeuți. Aceștia le vor oferi pacienților cel puțin două ore pe săptămână din timpul lor, doar pentru discuții. De asemenea, terapeuții trebuie să fie disponibili 200 de minute pe săptămână pentru conversații telefonice. În orele de discuții se poate clarifica apoi dacă este nevoie de tratament pentru o boală acută.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Psychische-Kra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 73