AFISAJ, MILIONARI, TAXE

211

AFISAJ, MILIONARI, TAXE NOI

Amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate, prin Legea 185/2013, s-a actualizat,  drept pentru care  Primăria Oradiei modifică şi regulamentul local de publicitate. Iata ce zice dna Lipoveanu, arhitectul sef al orasului:”oraşul va fi împărţit în trei zone de publicitate: zona ultracentrală, zona de publicitate restrânsă, adică centrul istoric şi zonele de protecţie ale monumentelor din afara centrului istoric, şi zona de publicitate lărgită, adică restul oraşului.Se interzice amplasarea de reclame pe suprafeţe vitrate, pe ferestre, vitrine ori uşi, iar suporturile panourilor publicitare vor trebui îngropate, astfel încât să nu mai fie fundaţii vizibile. Regulamentul stabileşte ca mesh-urile şi mesh-urile digitale, pot fi expuse pe clădiri din zona de publicitate restrânsă doar dacă respectivul imobil este în proces de consolidare şi restaurare şi numai cu condiţia ca pe mesh să fie reprodusă imaginea construcţiei după consolidare-in sfarsit ma simt ca in occident.Dezbaterea propunerilor e programată pe 5 noiembrie, de la ora 15, în sala mare a Primăriei.

MILIONARI
Oradea are 17 milionari cu acte in regula.In lei, evident.Conform FISCULUI la veniturile brute obţinute, pe primul loc se plasează o persoană care a câştigat bani din titluri de valoare, urmată de o persoană cu activitate de servicii de furnizare şi management a forţei de muncă şi una cu venituri obţinute din drepturi de proprietate intelectuală. Alti milionari persoane fizice mai fac  avocatură, imobiliare, cultivarea cerealelor şi porumbului, notariat, imobiliare, activităţi de inginerie şi consultanţă, cultivare fructelor, nucilor şi a plantelor pentru băuturi, etc.
TAXE NOI

Conform comunicatului  Primăriei, circa 2.000 de orădeni care nu şi-au lămurit situaţia terenurilor vor fi notificaţi în cursul săptămânii viitoare cu privire la încadrarea celor aproximativ 2.600 hectare de teren la categoria curţi-construcţii.“Până la data de 30 septembrie, aceşti proprietari de terenuri aveau obligaţia de a depune la Primărie o cerere tip însoţită de documente justificative pentru verificarea categoriei de folosinţă a terenului deţinut. Documentele solicitate aveau ca scop corelarea datelor declarate de proprietari cu situaţia din teren şi cu documentaţiile de urbanism. Nedepunerea cererii şi a documentelor justificative solicitate a făcut imposibilă verificarea încadrării în categorii de folosinţă a suprafeţei de teren deţinută”, zice comunicatul.In acest context taxa se modifica, in sensul ca dacă pentru un hectar de teren agricol proprietarul datora bugetului local doar 12 lei cu titlul de impozit anual, pentru aceeaşi suprafaţă cu încadrarea curţi-construcţii impozitul începe de la 170 lei şi poate urca până la 680 lei, în funcţie de zona în care se afla.

BUDI BAR

Terasa Budi Bar şi piaţeta de la capătul podului Ferdinand se vor reamenaja cinform unui  proiect al arhitectului orădean Daniel Bocuţ. Proiectul a fost desemnat câştigător cu unanimitate de voturi de către un juriu condus de arhitectul Şerban Ţigănaş, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 31