Africa creează cea mai mare zonă de comerț

Beer_no_border_thumb_440x300

Africa creează cea mai mare zonă de comerț

Liderii africani au convenit să creeze cea mai mare zona de liber schimb de pe continent, care acoperă 26 de țări într-o zonă de la Cape Town la Cairo. Acordul semnat în Egipt, este creat pentru a ușura circulația mărfurilor în țările membre, care reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul continentului.

Încă de la sfârșitul dominației coloniale, guvernele au discutat despre modalitățile de sporire a comerțului intra-african. Starea precară a drumurilor, a căilor ferate și a companiilor aeriene au îngreunat drumul spre un acord.

În acest sens, trei blocuri comerciale existente: Comunitatea de Dezvoltare a Africii de Sud (SADC); Comunitatea Africii de Est (EAC) și Piața Comună pentru Africa de Est și de Sud (COMESA), trebuie să fie unite într-o singură zonă nouă.

Analiștii afirmă că țările dintr-o zonă de liber comerț sunt de acord să reducă sau să elimine anumite bariere comerciale în cadrul zonei, dar îşi vor continua politicile comerciale proprii, atunci când vine vorba de țările din afară.

http://www.bbc.com/news/world-africa-3307691

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 83 = 88