Africa de Sud încheie disputele comerciale cu SUA pentru importurile de pui

_87553542_gettyimages-163510950Africa de Sud a rezolvat disputele comericale pe care le-a avut cu SUA şi care ar fi amenințat să distrugă afaceri în valoare de milioane de dolari, a anuntat ministrul comertului. Statele Unite au declarat că va plasa Africa de Sud în afara programelor sale comerciale preferențiale pe refuzul de a permite importul de pui din State.

Președintele Obama a stabilit la sfârșitul anului 2015 termenul-limită pentru a rezolva litigiul. Negocierile de ultim moment au incheiat disputele. Pentru mai mult de un deceniu, Africa de Sud – ca și alte câteva țări africane – s-a bucurat de statutul comercial preferențial cu SUA, sub African Grewth şi Opportunity Act(AGOA).

Ministrul Comerțului din Africa de Sud, Rob Davies a declarat, atunci când a anunțat încheierea acordului, că 32.000 de locuri de muncă depind de AGOA. Statele Unite au fost supărate că Africa de Sud a impus restricții neloiale pe importul de pui american pe fondul grijilor cu privire la gripa aviara si salmonella. Cu toate acestea, Davies a anuntat că a primit asigurări de la autoritățile americane pe siguranța exporturilor de carne și a adăugat că in prezent sunt efectuate controale riguroase de siguranță.

http://www.bbc.com/news/world-africa-35256209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 64