Agenția Federală pentru Muncă înregistrează un excedent de miliarde

img_0427

În primăvara anului 2017 Frank-Jürgen Weise se va retrage. Directorul Agenției Federale Germane pentru Muncă va părăsi atunci instituția lăsând în urmă un excedent extrem de consistent. Acesta se datorează situației favorabile pe piața muncii și unui management eficient al costurilor.

Agenția Federală pentru Muncă (BA) din Germania poate să își completeze și în 2017 bugetul pentru situații neprevăzute cu un surplus neașteptat din anul 2016, în valoare de miliarde de euro. Surplusul pentru anul trecut s-a ridicat la 4,9 miliarde de euro, spune Frank-Jürgen Weise, directorul instituției. Autoritatea Federală de la Nürnberg a estimat abia 1,8 miliarde.

Rezervele prin care au fost finanțate în trecut, spre exemplu, programele de lucru parțiale, pentru a compensa lipsa de cerere a companiilor, s-au majorat la 10,96 miliarde de euro. Agenția Federală a Muncii, care se finanțează prin intermediul contribuțiilor de la angajatori și angajați, funcționează în continuare, spre deosebire de deceniile anterioare, fără intervenția statului.

Cifrele arată că instituția s-a administrat în mod eficient, spune Weise. Excedentul anual ridicat este pus pe seama reducerii cheltuielilor cu indemnizațiile de șomaj. Acestea au fost mai reduse cu 1,4 miliarde de euro anul trecut. Cheltuielile pentru șomajul tehnic și alte obligații de acest gen, precum și costurile pentru educație și formare a șomerilor au fost mai reduse cu 700 de milioane de euro.

Angajații agenției s-au folosit de situația favorabilă de pe piața muncii pentru a angaja cât mai mulți șomeri, fără a fi necesare costuri suplimentare cu salariile, explică directorul BA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitsagentur-erzielt-Milliarden-Ueberschuss-article19442266.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 64