Agenția Federală pentru Rețele critică guvernul german

În Germania datele circulă foarte lent pe internet. În special în regiunile rurale utilizatorii trebuie să renunțe adesea la accesul rapid la internet. Experții Agenției Federale pentru Rețele caută modalități pentru o dezvoltare rapidă a rețelelor.

Agenția Federală pentru Rețele din Germania îndeamnă la dezvoltarea rețelei de internet broadband și vrea ca anul viitor să stabilească cadrul legal pentru acest lucru. Pentru ca noua rețea de date mobile 5G să ajungă cât mai rapid la utilizatori, pentru anul 2018 este prevăzută deja înregistrarea frecvențelor corespunzătoare, spune președintele autorității, Jochen Homann.

În special furnizarea de internet de mare viteză către zonele rurale este considerată insuficient de dezvoltată. Acolo doar 36% din gospodării au acces la conexiuni cu o viteză de transfer mai mare de 50 Megabit pe secundă. În orașe cota se apropie în prezent de 90%.

Homann a subliniat faptul că nu este voie să se amâne astfel de investiții pentru un viitor îndepărtat. Astfel procesul de digitalizare al economiei va avea de suferit. Consumatorii speră mereu la conexiuni cu viteze de cel puțin 100 Mbit/sec.

Guvernul federal condus de SPD și uniune și-a fixat în perioada precedentă un obiectiv de a aduce în casele tuturor germanilor conexiuni de minim 50 de Mbit până în anul 2018. Acest obiectiv nu a putut fi atins de marea coaliție de la guvernare. Până acum de astfel de conexiuni beneficiază sau pot beneficia maxim 77% din gospodăriile germane, spune Homann.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Netzagentur-kritisiert-Bundesregierung-article20165347.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 19 =