AGENTIA LOCUINTEI

  • US-BANK OF AMERICA-TOWER-FILESBank of America trebuie să plătească 9,5 miliarde de dolari

Confruntarea cu criza financiară devine scumpă pentru Bank of America. Din cauza unor tranzacții ipotecare controversate din anii 2005-2007 instituția trebuie să plătească o sumă în jur de 9,5 miliarde de dolari. Banii se vor duce la finanțatorii imobiliari de stat Fannie Mac și Freddie Mac.

 

Insitituția financiară din SUA a fost de acord cu o anchetă din partea Agenției Federale a Finanțării Locuinței,. În spatele acestei agenții se află Fannie Mac și Freddie Mac. Cele două companii de stat au trebuit să fie salvate de către statul american în 2008, ca urmare a problemelor apărute datorită crizei financiare.

 

Bank of America va plăti 6,3 miliarde de dolari și va mai cumpăra titluri de valoare ipotecare în valoare de 3,2 miliarde de dolari. Agenția dat în judecată în anul 2011 în total 18 grupuri financiare. După criza financiară din 2007-2008 statul a trebuit să intervină pentru salvarea multor finanțatori imobiliari de la faliment. Pe lângă soluționarea cazului de față, mai sunt în desfășurare încă alte 7 procese.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/immobilien-bank-of-america-muss-9-5-milliarden-dollar-zahlen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 83