Agenția Spațială Federală rusă devine societate cu capital de stat

russias-federal-space-agency-becomes-state-owned-corporationPreședintele rus Vladimir Putin a desființat Roscosmos, Agenția Spațială Federală a țării. Responsabilitățile agenției sunt transferate către o societate de stat, de asemenea, numită Roscosmos, care va rula programul spațial al țării începând cu 1 ianuarie 2016.

Într-un anunț oficial, Kremlinul a declarat că guvernul va “asigura continuitatea de transfer al competențelor și funcțiile Agenției Spațiale Federală, corporației de stat pentru activitățile spațiale”. O schimbare a fost făcută în ianuarie 2015, când s-a luat decizia de a revigora programul spațial al țării.

Roscosmos, fondată după căderea Uniunii Sovietice, a gestionat programul spațial al țării și este considerată a fi una dintre cele mai avansate agențiile spațiale din lume. Aceasta, de exemplu, a ajutat astronautii de la NASA să călătorească în condiții de siguranță spre și dinspre Stația Spațială Internațională (ISS).

Cu toate acestea, redirecționarea organizațională este considerată a fi reflectia eșecurilor recente, culminând în luna decembrie cu pierderea unui satelit rusesc. Noul Roscosmos este de așteptat să functioneze sub supraveghere guvernamentală mai strictă. De asemenea, speră să poată concura mai bine pe piața mondială.

http://www.ibtimes.co.uk/russias-federal-space-agency-becomes-state-owned-corporation-1535325

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 58 =