Agonie și extaz, dezamăgire plăcută, Tesla poate extinde autonomia bateriei de la distanță, fără fir, prin soft

 

În plină desfășurare a uraganului Irma, Tesla a trimis o actualizare de software prin sistemele de comunicație fără fir, actualizare care a permis șoferilor de Model S sau Model X versiunea 60D să își extindă autonomia bateriei lor de 75kWh de la 338 km (210 mile) la 400 km (250 mile). Tesla a emis această actualizare pentru a-i ajuta pe șoferi să fugă din calea uraganului și se pare că, compania va permite șoferilor să se bucure de autonomia extinsă pe tot parcursul lunii.

Șoferii din sudul Floridei ce conduc mașini Tesla au primit o notificare prin intermediul sistemului de infotainment din mașini, care explică faptul că, vor avea posibilitatea să folosească vehiculele la o autonomie sporită de 250 de mile până pe data de 1 octombrie, ne arată o postare a unui șofer pe Reddit.

“Odată cu trecerea uraganului Irma, gândurile noastre sunt împreună cu voi, cu restul șoferilor Tesla și cu toți cei afectați de furtună”, spune declarația. Notificarea mai precizează faptul că autonomia bateriei va reveni la normal pe data de 1 octombrie, pentru ca șoferii să se gândească la lucruri mai importante în această perioadă dificilă, nu la necesitatea încărcării bateriei.

Autonomia sporită este cel mai probabil un răspuns la consecințele furtunii, precum și la potențialul ca astfel de uragane să apară și în viitor. Ludachris9000 este utilizatorul care a postat pentru prima dată în legătură cu actualizarea de software, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Acesta a declarat că se află în sudul Floridei și deține un MS60. Și-a verificat aplicația și a descoperit autonomia sporită, în condițiile în care mașina sa nu a afișat niciodată peste 215 mile.

În ciuda faptului că Tesla a vrut să îi ajute pe cei care aveau într-adevăr nevoie, mulți oameni sunt acum dezamăgiți. Proprietarii considerau că mărimea bateriei este cea care împiedică automobilul să parcurgă mai mulți kilometri. Dar se pare că această actualizare “fără fir” dovedește că nu este decât o limitare software care stă în calea unei autonomii mai bune.

Actualizarea care deblochează bateria este doar una din facilitățile care pot fi obținute prin intermediul unei actualizări software “fără fir” de la Tesla. Programul a fost astfel conceput pentru a minimaliza prețul de pornire al automobilului, permițând deci unui număr mai mare de clienți să îl cumpere, existând apoi posibilitatea de a face un “upgrade” ulterior bateriei, plătind diferența de bani când clientul consideră momentul ca fiind oportun.

http://www.teslarati.com/tesla-extends-battery-range-south-florida-october/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4