AGROTEHNICA

  • Boom-ul tehnicii agricole

După Bill Gates și Warren Buffet, chiar și John Deere a devenit un uriaș pe ramura sa. Iar acest lucru nu poate decțt să demonstreze tuturor că se pot face bani frumoși și cu tractoare sau combine. În acest domeniu activează, de asemenea și o companie germană.

 

Tranzacțiile cu tractoare, combine și alte utilaje agricole sunt pe val. Experții se așteaptă ca în acest an vânzările să se ridice la nivel mondial la 96 miliarde de euro. În anul 2006 acestea ajungeau la suma de 56 miliarde de euro. Iar Christoph Götz, expert în industrie, de la Federația Inginerilor Germani (VDMA), estimează că boom-ul nu s-a terminat încă. În acest an vânzările producătorilor din Germania au crescut cu 7% la aproximativ 8,2 miliarde de euro, declară Götz.

 

Pentru anul 2014 expertul se așteaptă la o afacere stabilă în această industrie, la nivel mondial. În Europa pese 40% dintre producătorii de mașini agricole se așteaptă la creșteri, iar alți 40% se așteaptă la un parcurs stabil, fără probleme și fără scăderi ale veniturilor. Starea de spirit este bună în această industrie.

 

Piața se împarte în 6 actori globali, a căror pondere adunată depășește 50%. Incontestabil, compania americană, John  Deere este în partea de sus a clasamentului, urmată de grupul european CNH/Fiat, apoi compania americană AGCO, întreprinderea de familie din Westalia de Est, Claas, Kubota din Japonia și compania italiană Same Deutz din Italia. Este dificil de stabilit un clasament precis între companii din moment ce concernele mixte, precum Kubota, nu precizează suficiente informații despre unitățile lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 85