AHK România: Relațiile economice româno-germane au crescut în 2016, până la peste 24 miliarde euro

Dionis-este-membru-al-Camerei-de-Comert-si-Industrie-Romano-Germana
România este un partener economic strategic pentru economia germană, schimburile comerciale înregistrând peste 24 de miliarde de euro în primele 11 luni din 2016 (+13%), însemnând 20% din totalul comerțului exterior al României, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

Circa 8.000 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active în România și au contribuit la crearea și siguranța locurilor de muncă. Conform estimărilor AHK România, companiile germane au peste 250.000 de angajați în România. Investițiile germane directe însumează 8 miliarde euro.

‘După cum reiese și din cele mai actuale chestionare de conjunctură, stabilitatea juridică, predictibilitatea deciziilor economice și politice cât și condițiile-cadru economice stabile sunt pentru companiile germane criterii importante pentru un amplasament investițional’, precizează reprezentanții AHK România.

În afară de asta, companiile germane văd ‘cu ochi foarte buni’ lupta anticorupție și își doresc continuarea acesteia.

În plus, AHK România apreciază că nu doar companiile germane au nevoie de stabilitate juridică și de un mediu de afaceri stabil, pentru a putea investi în continuare în România și a crea noi locuri de muncă.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și, totodată, cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK România numără în prezent peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =