AIE reduce prognoza pentru cererea de petrol

RTX1LATV

Depozitele sunt pline și economiile slăbesc: Agenția Internațională pentru Energie își ajustează așteptările privind cererea de petrol pentru anul viitor. Victima este industria din Statele Unite ale Americii.

Vești proaste pentru companiile petroliere și acționarii lor. Vești bune pentru consumatori: Agenția Internațională pentru Energie prognozează pentr anul ce vine o cerere limitată pentur aurul negru. Motivul este supraoferta prezentă deja de câteva luni, precum și perspectivele nefavorabile privind conjunctura mondială.

Astfel cererea va crește abia cu 1,2 milioane de barili zilnic, cu o treime mai puțin decât se aștepta anterior. Situația economică rămâne dificilă în țări precum China. Factorii care au sprijinit recent consumul își vor pierde treptat din importanță.

Cu această prognoză prețurile vor fi împinse din nou în jos. Prețul pentru un baril de petrol sortiment Brent este la un nivel de doar doi dolari peste minimul din acest an, care este de asemenea un record negativ al ultimilor câțiva ani. De la maximul de la sfârșitul lunii august, prețul a pierdut deja doisprezece procente.

Depozitele din țările industrializare sunt mai mari ca niciodată cu un total de trei miliarde de barili, situația înregistrată la sfârșitul lunii septembrie. Datele săptămânale ale ministerului energiei din SUA arată deja pentru a șaptea oară consecutiv o creștere a capacităților, care s-a produs de asemenea peste așteptări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/IEA-drosselt-Prognose-fuer-Oel-Nachfrage-article16346091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =