AIG înregistrează pierderi

RTX1UQON

Carl Icahn renunță la Apple. Noul său teren de joc ar ptuea să fie AIG. Acolo există deja implicări ale controversatului investitor. Cele mai recente cifre sunt pe placul său.

Cel mai mare asigurator american AIG a ajuns în primul trimestru să înregistreze din nou pierderi. După tragerea liniei s-a materializat un minus de 183 de milioane de dolari, după un profit de 2,5 miliarde în aceeași perioadă a anului trecut, anunță compania după închiderea piețelor bursiere. AIG a atribuit pierderea unei scăderi a randamentelor investițiilor și unei scăderi a veniturilor din prime.

Rezultatul din exploatare a scăzut potrivit datelor companiei cu 54% la 773 milioane de dolari. Cu aceste cifre AIG a ratat pentru al treilea trimestru consecutiv așteptările analiștilor. În comerțul postbursier acțiunile AIG au scăzut cu trei procente.

În luna februarie AIG a dat publicității faptul că un reprezentant al copntroversatului investitor Carl Icahn va face parte din consiliul de administrație al AIG. Icahn a cerut la sfârșitul anului trecut despărțirea concernului în trei divizii separate și tranzacționarea lor separată la bursă. Astfel, potrivit estimărilor investitorului, va putea fi evitată clasificarea concernului de către guvern ca entitate esențială pentru stabilitatea sistemului financiar, deci va putea fi evitat calificativul de “too big to fail”.

AIG a fost cândva cel mai mare asigurator din lume. După prăbușirea băncii de investiții Lehman Brothers în anul 2008 AIG a ajuns de asemenea să aibe probleme și a trebuit salvată de către guvernul american cu ajutorul a 182 de miliarde de dolari din banii contribuabililor. Banii au fost între timp rambursați de companie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/AIG-rutscht-in-die-roten-Zahlen-article17605766.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 21