AIG și pierderile de miliarde

30380363

Cel ce a fost cândva cel mai mare asigurator din lume înregistrează acum rezultate negative și prezintă pierderi de miliarde pentru trimestrul trecut. Investitorul Carl Icahn trimite deja un reprezentant în conducerea companiei și are planuri pentru a merge mult mai departe.

Cel mai mare asigurator din America de Nord a alunecat în ultimul trimestru puternic în zona negativă. După tragerea liniei s-a înregistrat un minus de 1,8 miliarde de dolari, după un profit de 655 de milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului precedent, anunță compania după închiderea burselor. AIG atribuie acest deficit pe seama randamentelor scăzute ale investițiilor efectuate.

Veniturile nete din capital au scăzut cu 34% la 730 de milioane de dolari. De asemenea AIG a făcut public faptul că, cunoscutul investitor Carl Icahn își va trimite un reprezentant în cadrul consiliului AIG. În afară de asta miliardarul John Paulson de la compania de investiții Paulson & Co se va muta acolo.

Icahn a cerut la sfârșitul anului trecut ca, concernul să se împartă în trei societăți și să se comercializeze separat pe piețele bursiere. Astfel, după estimările investitorului se poate preveni apariția de șocuri periculoase pentru companie. Companie ce este evaluată ca fiind “too big to fail”. În afară de asta Icahn cere ca acționar majoritar un control mai puternic al costurilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/AIG-schreibt-Milliardenverlust-article16980856.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18