Air Berlin anunță insolvența

Air Berlin, compania aeriană germană plină de datorii și probleme, a ajuns în pragul falimentului. Compania aeriană a cerut recent instalarea procedurii de insolvență. Motivul este decizia acționarului majoritar Etihad, companie aeriană din Emiratele Arabe Unite, de a nu mai acorda sprijin financiar.

Air Berlin a cerut demararea procedurii de insolvență, spun purtătorii de cuvânt ai companiei. Acest lucru s-a petrecut după ce acționarul majoritar Etihad a explicat că nu va mai acorda nici un fel de sprijin financiar pentru compania aeriană, dacă se va ajunge în situația în care nu va mai exista nici un fel de perspectivă pozitivă pentru Air Berlin PLC.

Air Berlin a depus o cerere de insolvență în auto-administrare la instanța locală competentă din Berlin-Charlottenburg, anunță compania. În această variantă a procedurii de insolvență conducerea companiei va conduce în continuare afacerile. Operarea zborurilor va fi suținută de Air Berlin cu un credit de tranziție în valoare de 150 de milioane de euro.

Acțiunile Air Berlin au fost retrase de la tranzacționare. Acțiunile Lufthansa au câștigat peste 2 procente din valoare după ce acest anunț a fost făcut public. Pentru că există 35 de aparate de zbor care sunt închiriate către Lufthansa printr-un așa-numit Wet-Lease, iar compania mai intenționează să vândă părți din afacere.

Lufthansa a anunțat de asemenea că susține, împreună cu guvernul federal, restructurarea companiei aeriene. În acest fel se dau asigurări că avioanele închiriate de Air Berlin, care zboară în prezent pentru Eurowings și Austrian Airlines își vor putea duce zborurile la bun sfârșit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-meldet-Insolvenz-an-article19984460.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 50