Air Berlin câștigă altitudine

urn-newsml-dpa-com-20090101-140821-99-02926-large-4-3

Air Berlin câștigă altitudine
Air Berlin este de ceva vreme deasupra liniei de plutire datorită banilor de la partenerii arabi. Acum se pare că vrea să decoleze. Dar trebuie să mai facă economii, cea de-a doua cea mai mare companie aeriană din Germania.

Compania aeriană Air Berlin este bolnavă și se ridică lent de la sol. Prima dată în cinci ani, a marcat un venit net bun în al doilea trimestru. Vânzările grupului au crescut, de asemenea, comparativ cu același trimestru cu un modest 2,9%. Profitul operațional a înregistrat un minus, în ciuda unei ușoare îmbunătățiri, la suma de 6,9 milioane de euro.

Air Berlin se poate menține pe linia de plutire doar cu injecții de milioane de dolari numerar din partea acționarului majoritar Etihad din Abu Dhabi. Arabii au făcut recent o infuzie de 300 de milioane de euro din fonduri noi. Etihad deține 29,9% din Air Berlin. Cu obligațiuni convertibile, arabii ar putea crește, teoretic până la cota de 70%.

Recapitalizarea Air berlin indică faptul că în prezent 600 de milioane de euro numerar și suplimentar 300 de milioane de euro sunt neutilizați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-gewinnt-etwas-an-Hoehe-article13458346.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =