Air Berlin costă cât un avion Airbus

52b77fecb367957c16d2878a0f6072ce

În sezonul de vară afacerile de la companiile aeriene ar trebui să “își ia zborul”. Dar anul acesta este fix pe dos. Atacurile teroriste și supracapacitatea avioanelor din dotare determină apariția de probleme pentru companii aeriene precum Air Berlin.

Afacerile merg tot mai prost în această vară la cea de-a doua cea mai mare companie aeriană din Germania: cursul actual al acțiunilor, de fix 70 de cenți determină o valoare totală de 81 de milioane de euro pentru toată compania Air Berlin. Această sumă ar plăti o companie aeriană pentru un avion Airbus destinat zborului pe distanțe medii.

După prezentarea unor cifre trimestriale slabe acțiunile Air Berlin au cedat peste șapte procente. Companiile aeriene trebuie să profite de perioada de vară când înregistrează profit, pentru a-și putea compensa pierderile înregistrate iarna. La Air Berlin acest lucru nu se va întâmpla în acest an, pentru că pierderile sunt tot mai mari. Compania aeriană are probleme, iar acestea persistă și în sezonul de vacanțe.

Situația politică instabilă din Turcia și Africa de Nord afectează serios a doua cea mai mare companie aeriană din Germania, spune directorul executiv Stefan Pichler. Frica de atacuri teroriste frânează cererea de bilete de avion. Directorul companiei aeriene a anunțat în consecință schimbări profunde în cadrul companiei. Date exacte nu au fost oferite de companie.

Încercările anterioare de restructurare nu au adus cifrele pozitive sperate. În ciuda faptului că, costurile pe fiecare loc oferit în avion au scăzut cu mai bine de trei procente. Acest lucru s-a datorat în special prețurilor mici la combustibil. Prețurile biletelor au scăzut aproape de două ori mai rapid. Iar acest lucru a făcut să fie necesare măsuri mai dure de economisire.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-kostet-so-viel-wie-ein-Airbus-Jet-article18385676.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7