Air Berlin nu poate impresiona creditorii

Air Berlin are nevoie de bani, iar pentru asta linia aeriană oferă creditorilor dobânzi mai mari pe o perioadă mai lungă. Dar aceștia nu prea se înghesuie să împrumute bani companiei.

Compania aeriană Air Berlin are deja un munte de datorii și are doar un succes moderat în încercarea sa de a lua o gură de aer din punct de vedere financiar. Din 140 de milioane de euro investiții de capital, 41,3 milioane de euro au fost oferiți spre a fi tranzacționate, spune compania. 40 de milioane de euro reprezintă și cota acționarului majoritar Eithad.

Air Berlin vrea să ofere la schimb acționarilor hârtii de valoare cu o scadență până în anul 2019 și oferă în schimb o dobândă mai mare. În loc de șase procente cât este în prezent, viitoarele hârtii vor oferi 8,5%. Avantajul pentru Air Berlin este că, în timp ce acționarii își pot revendica banii din vechile obligațiuni convertibile, pentru noile hârtii mai este timp până la sfârșitul anului.

După cum s-a anunțat anterior, Air Berlin vrea să adune 83,7 milioane de euro de la acționari prin preschimbarea hârtiilor de valoare. Aici acționarul majoritar sprijină compania printr-un nou instrument financiar. Motivul din spatele acestei campanii este divizarea planificată a Air Berlin. Societatea a închiriat deja un total de 38 de aeronave pentru distanțe medii și personalul aferent către concernul Lufthansa, care le va folosi în special în folosul subsidiarei sale low-cost, Eurowings.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-kann-Glaeubiger-kaum-ueberzeugen-article19707984.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =