Air Berlin pierde

 

47425772-1-

Air Berlin pierde altitudine rapid
A doua cea mai mare companie din Germania, Air Berlin, zboară la “altitudini tot mai mici”. Cifra de afaceri scade semnificativ, pierderea din operare rămâne aproape la fel de mare ca în aceeași perioadă a anului trecut.

A doua cea mai mare companie aeriană din Germania, Air Berlin, este blocată pe pierdere de la începutul anului. În primul trimestru al anului 2014 după tragerea liniei s-a raportat o pierdere de 109,8 milioane de euro față de 196,3 milioane de euro în aceeași perioadă a anului precedent, conform anunțurilor Air Berlin. Pierderea din operare pentru grup a fost capabilă să scadă ușor până la 182,8 milioane de euro. Vânzările au scăzut și ele cu 3,8%, până la 761,8 milioane de euro.

Air Berlin a atribuit acest lucru sărbătorilor pascale târzii de anul acesta, vacanța de Paști căzând în luna aprilie, deci compania fiind lipsită de vânzările de Paște pe primul trimestru al anului. Companiile aeriene de obicei resimt o scădere a vânzărilor pe perioada iernii, bani care se recuperează pe sezonul puternic de vară.

Compania s-a extins pripit și a devenit cunoscută cu a lor companie aeriană “Mallorca Shuttle”, care a scos din buzunarul companiei 800 de milioane de euro, iar în ultimii 5 ani a scris doar o singură dată profit. Compania aeriană de stat Etihad din bogatul emirat din golf, Abu Dhabi, deține din 2011 aproape 30% din acțiuni și a pompat deja jumătate de miliard în cadrul companiei cu sediul la Berlin.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-schreibt-tiefrote-Zahlen-article12832506.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24