Air Berlin promite zboruri mai sigure

În cazul vânzării companiei aeriene insolvente, Air Berlin, se are în vedere cea mai bună soluție, promite managementul: vânzarea unor părți majore din Lufthansa și Easyjet. Trebuie să se realizeze rapid.

Compania aeriană insolventă Air Berlin promite clienților că operarea zborurilor va deveni mai sigură, cel puțin până la sfârșitul lunii octombrie. Directorul executiv Thomas Winkelmann a declarat cu privire la perioada până la implementarea programului de zbor de iarnă, pe data de 28 octombrie, că el este sigur că operațiunile vor putea fi menținute în următoarele săptămâni. Până pe data de 12 octombrie ar trebui să se prefecteze vânzarea unor părți din companie. Winkelmann ar putea recomanda chiar rezervări pe termen mediu.

Mulți din cei peste 8000 de angajați ai Air Berlin ar putea fi dați afară, din punct de vedere al conducerii, de viitorul proprietar al companiei. Administratorul creditorilor, Lucas Flöther, spune că nu va fi posibil să se păstreze toți angajații companiei. Patru din cinci angajați cred însă că există perspective profesionale bune în aceasă companie, în ciuda insolvenței.

Conducerea companiei a informat angajații, în spatele ușilor închise, despre starea negocierilor de preluare. La reuniunea de personal de la Berlin au participat circa 400 de angajați. Marți sunt programate reuniuni similare la important locație de la Düsseldorf.

Air Berlin negociază exclusiv cu liderul de piață Lufthansa și cu compania aeriană britanică Easyjet. Lufthansa vrea să preia și subsidiarele Air Berlin și societate de trafic aerian Walter, care dețin în total 55 de aeronave, precum și alte 13 aparate de zbor pentru distanțe medii. Easyjet vrea să preia de la Air Berlin 27-30 de avioane de cursă medie de tip Airbus, cu care operatorul low-cost să zboare în special din Berlin către alte destinații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-verspricht-sicheren-Flugbetrieb-article20052116.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 70