Air Berlin schimbă șeful

0170b2d824b349baec61949791ace9bd

Compania aeriană Air Berlin primește un nou director general – de la concurentul Lufthansa. Fostul director al Germanwings, Thomas Winkelmann, preia din februarie postul de la Stefan Pichler.

Compania aeriană Air Berlin primește, în cadrul luptei sale pentru supraviețuire, un nou director general: actualul CEO, Stefan Pichler, predă conducerea celei de-a doua companii aeriene ca mărime din Germania începând cu data de 1 februarie 2017 către fostul manager de la Lufthansa și Germanwings, Thomas Winkelmann, după cum anunță însăși consiliul de administrație al Air Berlin.

Winkelmann ar trebui să promoveze tot mai mult restructurarea companiei aeriene. Pichler, în vârstă de 59 de ani, a condus divizarea companiei după ce ea înregistra pierderi tot mai mari, dar și la presiunile investitorului principal, Etihad. Potrivit anunțului, el predă de bunăvoie postul după doi ani de zile.

Air Berlin închiriază din februarie 38 de aparate de zbor către Lufthansa, împreună cu personalul aferent și în special către subsidiara acesteia, Eurowings. De asemenea, subsidiara austriacă a Air Berlin, Niki, împreună cu linia aeriană germană Tuifly ce aparține de concernul turistic TUI ar trebui să construiască o ofertă de zboruri de vacanță unde să utilizeze 60 de avioane. Flota viitoare de bază a Air Berlin va număra 75 de avioane, deci aproximativ jumătate din cât are astăzi. De asemenea, 1200 de joburi vor fi reduse.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-macht-Winkelmann-zum-Chef-article19358351.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80