Air Berlin vede o ultimă șansă de reabilitare

56382253

Șeful Air Berlin vede o ultimă șansă de reabilitare

Șeful Air Berlin, Pichler, a declarat că este ultima lor șansă, cu privire la restructurarea concernului. Dacă compania aeriană deficitară va avea nevoie de lichidități, situația va deveni foarte dificilă. Pentru că nimeni nu vrea să arunce bani buni pe fereastră, spune managerul.

Pentru Air Berlin actualul program de restructurare este crucial, potrivit directorului de firmă Stefan Pichler. Acesta este ultima șansă, nu va mai exista altă ocazie de a reuși, a declarat Pichler pentru Suddeutsche Zeitung.

După ani de restructurări nereușite sub conducerea fostului șef al căilor ferate, Hartmut Mehdorn și succesorul său Wolfgang Prock-Schauer, Pichler lucrează la salvarea concernului cu 9000 de angajați. Șeful Air Berlin, aflat pe poziția actuală din luna februarie, a declarat că nu mai preconizează să aibe nevoie de bani anul acesta.

Dacă compania va avea nevoie de mijloace proaspete pentru a acoperi gaura din capitalul propriu în valoare de 560 de milioane de euro, ce s-au adunat din anii de pierderi. Iar gaura din buget trebuie acoperită prin forțe proprii. Nimeni nu vrea să arunce bani buni pe fereastră.

Compania arabă Etihad a cumpărat în 2011 aproape 30% din acțiunile Air Berlin și de atunci susține compania pe linia de plutire cu injecții de capital.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-Chef-sieht-letzte-Sanierungschance-article15108941.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1