Air China nu mai zboară către Coreea de Nord

Coreea de Nord este o țară din ce în ce mai izolată: Air China anulează zborurile sale dintre Beijing și Pyongyang. Se pare că acest lucru nu are nimic de-a face cu disputa iscată de programul nuclear nord-coreean.

Compania aeriană chineză, Air China, și-a anulat zborurile către Coreea de Nord. O purtătoare de cuvânt a companiei a declarat că pe ruta Beijing-Pyongyang nu sunt planificate zboruri până în luna iunie. Guvernul de la Beijing a respins zvonurile că această decizie ar avea legătură cu programul nuclear al țării vecine. Are de-a face cu o decizie economică, companiile aeriene își pregătesc singure planurile de zbor, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Lu Kang.

Coreea de Nord se va izola astfel și mai mult de restul lumii. Pe ruta Beijing-Pyongyang va funcționa pe viitor doar compania aeriană nord-coreeană Air Koryo, care va zbura și către orașul Shenyang din nord-estul Chinei.

Anunțul făcut de Air China a apărut la scurtă vreme după o vizită a președintelui SUA, Donald Trump, care ar fi cerut președintelui chinez Xi Jinping să exercite presiuni economice mai mari asupra vecinilor coreeni. China este un aliat al autorităților de la Pyongyang și principalul partener comercial al Coreei de Nord.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-China-fliegt-nicht-mehr-nach-Nordkorea-article20144783.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 27