Air France elimină fiecare al doilea zbor

imago61651538h-1-

Air France elimină fiecare al doilea zbor
Dacă e grevă, atunci să fie pentru toată lumea. În timp ce piloții Lufthansa au renunțat la muncă pentru câteva zile, piloții Air France nu mai vor să intre în cabina de pilotaj toată săptămâna viitoare.

Air France elimină exact jumătate din zboruri datorită unei greve a piloților ce a fost anunțată pentru ziua de luni. Pasagerii vor fi informați și chemați să reprogrameze, declară CEO-ul companiei Air France, Frederic Gagey, la un post de radio francez. Greva ar putea costa compania aeriană de la zece la cinsprezece milioane de euro pe zi.

Piloții amenință, în cadrul disputei măsurilor de austeritate, cu o întreagă săptămână de renunțare la muncă. Air France-KLM, precum și Lufthansa, vrea să recupereze o cotă de piață ce le-a fost furată. Piloții companiei aeriene germane au intrat în grevă în ultimele două săptămâni de trei ori, cel mai recent miercuri la Munchen. Sindicatul piloților, Uniunea Cockpit, a amenințat cu absențe suplimentare de la locul de muncă.

Air France și Lufthansa sunt tot mai mult date la o parte de rivalii low-cost, precum Ryanair și Easyjet, precum și de creșterea rapidă a companiilor aeriene arabe, precum Emirates și partenerul Air Berlin, Etihad. Măsurilor de austeritate de la Air France le stă în cale un sindicat puternic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-France-streicht-jeden-zweiten-Flug-article13602511.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 54