Air France reduce mai puţine locuri de muncă decât a anunţat

_86193419_gettyimages-491397576

Air France a scăzut numărul de locuri de muncă planificate să fie desfinţate în urma protestelor furioase din partea unor angajaţi. Compania aeriană a declarat că vor fi reduse doar putin peste 1.000 de locuri de muncă, în comparație cu 2.900 planificate inițial. Alexandre de Juniac, directorul executiv al Air France-KLM, a declarat ca reducerile de locuri de muncă de anul viitor vor fi facultative.

Pierderile grele pînă în 2017 ar putea fi în continuare evitate dacă sindicatele sunt de acord cu alte măsuri de reducere a costurilor, a adăugat acesta. După ce a eșuat să convingă piloții să lucreze mai multe ore pentru acelasi salariu, la inceputul acestei luni compania a anuntat un “plan B” de reducere a locurilor de muncă și eliminarea unor trasee.

Planul a dus la proteste în care cinci angajați Air France, considerati membri ai Uniunii CGT, au fost arestați lunea trecută în urma protestelor violente de la sediul Air France din Roissy. Aceşti vor apărea în instanță, pe 2 decembrie.

Șapte persoane au fost rănite în încăierări, inclusiv un agent de securitate care a fost bătut si lăsat inconștient. Președintele Francois Hollande a criticat acțiunea și a spus că ar putea afecta imaginea Franței. Air France va discuta joi cu oficialii despre reducerile din 2016 la o reuniune a Consiliului.

http://www.bbc.com/news/business-34567863

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 41