Airbagurile defecte de la Takata au facut o nouă victimă

_87369230_103461552

US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) a constatat că sitemul de declansare a airbagurilor produse de Takata a dus la moartea celei de-a opta persoană . NHTSA a declarat că un adolescent a fost ucis, în luna iulie, intr-un Honda produsa in 2001.

Un total de 19 milioane de masini, care conțin 23 de milioane de airbaguri, realizate de 12 companii auto au fost rechemate în service. În luna noiembrie, Takata a fost de acord să plătească o amendă în valoare de 70 milioane de dolari pentru încălcări de siguranță și s-ar putea confrunta cu sancțiuni de pana la 130 milioane de dolari. Airbagurile defecte au condus la nouă decese la nivel global.

Aibagurile pot exploda cu prea multă forță și pulveriza schije metalice în interiorul autovehiculului. Toate cele nouă decese, opt în Statele Unite și unul în Malaezia, au fost toate în mașini Honda. Mai mult de 100 de persoane au fost rănite.

Honda a declarat că mașina implicată în ultimul accident a fost inclusă într-o campanie de rechemare de siguranță națională în februarie 2010 și a susținut că a făcut “numeroase încercări” pentru a contacta proprietarul anterior al vehiculului. Producătorul a declarat că a trimis o nouă notificare de rechemare actualul ui proprietar al masinii pe 21 iulie a acestui an, cu o zi înainte de accident.

Un purtator de cuvant al NHTSA a spus că atât Honda, precum Subaru și Mazda, au adăugat “câteva sute de mii de” mai multe masini la rechemarea din SUA, adaugand ca alte companii auto pot urma exemplul.

http://www.bbc.com/news/business-35174406

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 76