airberlin pe minus

48184108

Nesiguranța Air Berlin
Scăderea în vânzări și pierderile oribile au caracterizat anul trecut pentru Air Berlin. Deja există speculații cu privire la o delistare de la bursa de valori, iar acțiunile companiei au parte de turbulențe. Acționarul majoritar intervine.

Cifrele au fost dezastruoase anul precedent pentru Air Berlin. Aceasta este singura concluzie care se poate trage cu privire la raportul pe anul trecut al companiei aeriene. După ce veniturile au scăzut în anul 2013, pierderea a crescut în mod disproporționat. Prețul acțiunilor emise a scăzut, apoi și-a revenit cu alte 2 procente după deschiderea piețelor și a alunecat în jos spre închiderea acestora cu aproximativ 4%.

Air Berlin a înregistrat în ultimul an o scădere a veniturilor de la 4,31 miliarde de euro la 4,15 miliarde. Pierderea din operare s-a ridicat la 231,9 milioane de euro, comparativ cu un profit de 70,2 milioane de euro în anul 2012. Dar acest lucru s-a petrecut doar datorită vânzării programului de fidelizare Top Bonus către compania Etihad. Iar în concluzie Air Berlin a produs in 2013 o pierdere de 315,5 milioane de euro, comparativ cu un profit de 6,8 milioane de euro în anul precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Air-Berlin-verunsichert-Anleger-article12729186.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =