Airbnb vrea să valoreze 24 de miliarde de dolari

3leg5237

Airbnb vrea să valoreze 24 de miliarde de dolari

Serviciul online de intermediere servicii de cazare Airbnb atrage milioane de clienți nu doar din industria ospitalității. Chiar și în cazul rundelor de finanțare tânăra companie lasă în urmă concurența.

Portalul rezidențial Airbnb este acum în fața unei noi runde de finanțare potrivit rapoartelor din presă. Compania vrea ca în următoarele două săptămâni să adune un miliard de dolari de la investitori, iar astfel valoarea totală a companiei se va ridica la 24 de miliarde de dolari, raportează Wall Street Journal.

Astfel platforma formată în anul 2008 prin care persoanele private pot să închirieze doritorilor apartamente, locuințe sau camere va apela la lanțul hotelier Mariott care a adus-o ultima dată la valoarea de 21 de miliarde de dolari.

Airbnb vrea prin planurile sale de afaceri extrem de ambițioase să atragă mai mulți bani, se spune în raportul de presă. În acest an vânzările ar trebui să crească la 900 de milioane de dolari. În anul 2013 acestea se ridicau la abia 250 de milioane de dolari. Prezentările prin care Airbnb se promovează în fața investitorilor ar trebui să ofere prognosticuri față de profitabilitatea firmei. Înainte de taxe, dobânzi și deprecieri profitul ar trebui să atingă pragul de trei miliarde de dolari în anul 2020. În prezent Airbnb pierde în continuare bani. În acest an minusul ar trebui să se ridice la 150 de milioane de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbnb-will-24-Milliarden-Dollar-wert-sein-article15325281.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30