Airbus A320neo se ridică pentru prima dată

RTR47N5G

Airbus A320neo se ridică pentru prima dată
Noua speranță a grupului Airbus, modelul A320neo aduce beneficii pentru producătorul de aeronave în contextul unei concurențe acerbe în segmentul mediu-curier. În anul următor vor fi livrate primele aparate.

Cu primul zbor al bestseller-ului A320neo se ajunge la o nouă piatră de hotar în lupta pentru supremație în segmentul mediu. Conceput pentru 180 de pasageri și-a început zborul joi la Toulouse, în cadrul unui prim zbor operațional de șase ore.

Speranțele sunt că se va dezvolta în continuare vechiul A320, speră producătorul european de aeronave, pentru a asigura un mai bun succes în economia de combustibil în clasa cea mai vândută de aeronave. S-au comandat noi motoare și vârfuri de aripi aerodinamice, Sharklets, pentru a scădea cu până la 15% consumul de combustibil.

Pentru întreaga gamă de avioane mici și medii, curier și cu un singur culoar, care include A319, A321, sunt deja emise aproximativ 3300 de comenzi pentru 60 de clienți majori. Rivalitatea cu producătorul american Boeing continuă în acest segment prin introducerea modelului american 737-MAX, de asemenea la o nouă versiune mediu-curier.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-A320neo-hebt-zum-ersten-Mal-ab-article13674551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 58