Airbus anunță scăderea profitului

66315693

Airbus are o serie de noi aeronave în ofertă, ceea ce atrage după sine costuri ridicate. Dar există și alte probleme care pun presiune asupra profitului, care a scăzut trimestrul trecut cu aproape 90% față de aceeași perioadă din anul trecut.

Printre altele modernizarea ofertei de avioane a afectat serios profitul concernului Airbus. În timp ce vânzările concernului au stagnat trimestrul trecut la suma de 14 miliarde de euro, profitul operațional (Ebit) neajustat în fața efectelor extraordinare a scăzut cu o cincime până la 731 de milioane de euro. După tragerea liniei, compania paneuropeană a rămas cu un profit de doar 50 de milioane de euro, deci cu aproape 90% mai redus față de aceeași perioadă din anul precedent, anunță compania.

După cum era de așteptat, rezultatele pe nouă luni reflectă planul de livrare al companiei care este concentrat pe al patrulea trimestru al anului comercial, spune directorul executiv Tom Enders. Chiar și tranziția la noile versiuni ale modelelor A320 și A330 pune presiune pe concern. În lunile ce au mai rămas până la finalul anului compania se va concentra în întregime pe livrările care pot să ajute la îndeplinirea prognozelor de profit și lichidități. Pe întregul an profitul operațional neajustat în fața efectelor speciale se va situa la nivelul anului precedent.

Pe lângă costurile pentru renovarea întregii linii de producție pentru adaptarea la noile versiuni pentru A320 și A330, Airbus mai trebuie să acorde reduceri corespunzătoare clienților la versiunile ce vor fi scoase din producție. De asemenea, furnizorul de motoare Pratt & Whitney se confruntă cu probleme tehnice, care atrag după sine întârzieri. Astfel că planul de livrări pune și mai multă presiune pe trimestrul al patrulea.

Cu toate acestea, afacerile cu aeronave A350, destinate zborului pe distanțe lungi, merg tot mai bine. Pe linia de asamblare finală efortul este mai redus. Din acest model de prestigiu Airbus a livrat trimestrul trecut 14 unități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-meldet-Gewinneinbruch-article18935406.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 73