Airbus avertizează că investițiile vor fi în pericol dacă Marea Britanie părăsește UE

_83129228_5cc33716-a12a-453e-86a2-6cc1b4e3acbd

Airbus avertizează că investițiile vor fi în pericol dacă Marea Britanie părăsește UE

Gigantul Airbus va reconsidera investițiile în Marea Britanie, în cazul în care aceasta va părăsi Uniunea Europeană. Paul Kahn, preşedinte al 16.000 de angajaţi Airbus din Marea Britanie, a declarat că Regatul Unit trebuie să concureze pentru investiții internaționale.

“Cel mai bun mod de a garanta acest lucru este de a rămâne în UE”, a spus acesta.

Anterior, cancelarul George Osborne a declarat într-un discurs la grupul CBI că dorește ca Marea Britanie “să fie în Europa, dar nu condusă de Europa”. Primul-ministru David Cameron a promis un referendum cu privire la ieşirea Marii Britanii din UE până la sfârșitul anului 2017, iar problema a rămas importantă pe agenda politică și de afaceri.

Airbus are 6.000 de oameni la sediul său de la Broughton, la nord de Țara Galilor, unde asamblează aripile pentru toate aeronavele Airbus. Compania este una dintre cele mai mari întreprinderi industriale din Europa, acoperă domeniul aviației civile, de apărare și spațiu, cu operatiuni in Germania, Franța și Spania.

Dacă Marea Britanie ar părăsi UE, compania s-ar putea confrunta cu greutăţi în domenii precum vizele de muncă și barierele comerciale, a declarat Kahn. Comentariile acestuia au venit în ziua în care Osborne a declarat liderilor de afaceri la CBI că guvernul va lupta pentru o Europă reformată.

http://www.bbc.com/news/business-32820717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =