AIRBUS BANCHER

  • 3-format3Airbus își cumpără bancă

Dezvoltarea de aeronave noi va costa miliarde de dolari pentru producători. Comenzile trebuiesc refinanțate parțial. O bancă separată creează facilitarea acestor servicii de finanțare. Un motiv pentru Airbus de a intra în afaceri bancare.

 

Pentru Airbus există încă din 2012 (pe atunci EADS) planuri pentru o bancă privată. Acum compania europeană producătoare de aeronave și produse pentru industria aerospațială a luat o decizie. A anunțat că va achiziționa o bancă cu sediul la Munchen pentru a-și asigura accesul la credite pentru proprile nevoi sau ale clienților săi. Și s-au pus de acord cu agenția Raiffeisen de la Salzburg, Austria pentru achiziția Salzburg Munchen Bank AG, conform informațiilor Airbus. Detaliile financiare nu au fost dezvăluite.

 

CFO-ul Airbus, Harald Wilhelm, a declarat că în următorii ani întregul grup poate beneficia de o mai mare flexibilitate de finanțare. Salzburg Munchen Bank se ocupă de întreprinderile mici și mijlocii, precum și de clienți persoane fizice. Aceasta urmează să fie redenumită după aprobarea achiziției de către autoritățile germane în “Airbus Group Bank”. Airbus dorește să încheie afacerea în acest an, cât mai curând posibil.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Airbus-kauft-sich-eine-Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =